Livsstil   Tips och tricks
av Team Livsstil | 01 april 2018

Værd at vide om tarotkortlæsninger

tarot card readings

Ved at bruge fortiden, nutiden og spirituelle dilemmaer giver tarotkortlæsninger indblik i fremtiden. Et tarotkortsæt består af 78 kort, og hvert kort har en særlig billedside og symbolisme. Ved traditionelle tarotkortlæsninger består det komplette sæt faktisk af to separate sæt, som er Store Arkana og Lille Arkana. Store Arkana har 22 kort, og hvert kort repræsenterer spirituel udvikling.

Store Arkana-kort bruges generelt til at adressere spirituelle spørgsmål. Lille Arkana-kort er inddelt i fire suiter, eller grupper, á fjorten kort hver. Hver Lille Arkana-suite indeholder ti numerisk ordnede kort samt et sæt med fire hofkort. Lille Arkana-kort behandler spørgsmål af almen interesse, såsom kærlighed, udfordringer, penge og kommunikation. Ved en tarotkortlæsning vurderer læseren dit spørgsmål og konsulterer kortsættet for at kunne vise et svar.

Hvor kommer tarotkort fra?

Tarotkortlæsninger startede i Norditalien omkring ved midten af 1400-tallet. Disse kort blev oprindeligt brugt til at spille italienske kortspil som tarochinni. Det var ikke før i 1700-tallet at tarotkort begyndte at blive anvendt til at spå med, som de gør i dag. Kortsættene har udviklet sig gennem årene, og det moderne sæt der bruges i vestlige læsninger i dag, er baseret på et sæt der blev skabt i 1910.

Dette sæt, som blev produceret med en brugerhåndbog der forklarede kortene og hvordan man skulle læse dem, styrkede tarotkortlæsningernes popularitet nærmest fra den ene dag til den anden. Nogle stilvariationer af tarotkortsæt er dukket op siden 1910, men kortsættets generelle format er stadig det samme.

Hvad er det der gør tarotkort populære?

Tarotkortlæsninger er en god måde at få svar på, eller i det mindste upartisk vejledning, om en del af livet som man er usikker på. Det kan dreje sig om forhold, langdistance-flytninger, karriereskift og andre spørgsmål som måske ikke har direkte eller åbenlyse svar. Kortlæsere tager din fortid og nutid samt dine personlige kvaliteter med i betragtning for at generere et eftertænksomt og ærligt svar på dit spørgsmål.

Derudover ved en erfaren læser hvordan man bruger tarotsættet, hvilket muliggør en endnu mere intim og nøjagtig læsning. En enkelt tarotlæsning vil give noget vejledning om et aktuelt problem, men mange mener at det at få mere hyppige læsninger, ideelt set mindst en for hver årstid, giver kontinuerlig vejledning. Regelmæssige læsninger kan også hjælpe til at man får taget de nødvendige forholdsregler for at forhindre en dårlig situation i fremtiden. Regelmæssige læsninger kan også bruges på situationsbasis. Hvis du gennemgår en svær livssituation, såsom ægteskabsproblemer, så kan det at have en regelmæssig tarotlæsning hjælpe dig igennem den problematiske situation.

Sådan finder man en tarotkortlæser

Som med andre former for spådomskunst kan du finde rigtige tarotkortlæsere, måske endda tæt på dit eget hjem. Nogle læsere tilbyder sessioner over telefonen, hvilket er en god mulighed hvis du har travlt og ikke har nem adgang til en læser. En anden ressource for tarotkortlæsninger er internettet. Tarotkortlæsere kan nemt bestilles på mange populære astrologi- og horoskopsider. Sammen med tarotkortlæsninger tilbyder begge slags hjemmesider yderligere ressourcer til spirituel vejledning.